Winterslaap en Lentekriebels

Gedachtes van een brombeer…

In het voorjaar stuiter ik altijd van de energie, maar in de winter ben ik regelmatig erg moe. Het liefst kruip ik onder een dekentje op de bank of maak ik een mooie wandeling in het bos, om vervolgens weer onder een dekentje te eindigen met een boek op schoot.

Een tijdje terug had ik weer zo’n week: ideeën genoeg om in actie te komen, maar er kwam niets uit mijn handen. Tot ik me realiseerde dat het nu natuurlijk nog winter is. Donker, koud en korte dagen. En ik besefte me weer dat ik niet alleen naar de natuur toe ga, maar ook onderdeel ben van de natuur. Beter meewerken met die natuurlijke cyclus, dan tegenwerken.

Wat ik daarom doe, in plaats van in de actie (proberen te) schieten: ik stel me levendig voor wat ik allemaal wil en ga doen. Ideeën die ik heb schrijf ik op. Wat ik zelfs soms doe is al bepaalde blokken maken in mijn agenda in de lente, waarin ik ideeën ga uitvoeren die ik in de winter heb bedacht.

Wat wil jij graag doen, maar lukt je (nu) niet omdat je er de energie niet voor hebt? Sporten? Ander werk zoeken? Iets maatschappelijks bijdragen? Meer aandacht besteden aan de dingen die je graag doet? Je levensstijl veranderen?

Op vrijdag 12 april is het namelijk tijd voor BinnensteBuiten in de Lente.

Een inspirerend buitenspeel evenement voor jouw persoonlijke ontwikkeling. (voorheen inspiratiewandelingen en netwerkwandelingen)

We gaan lol hebben met elkaar en we zullen serieus de diepte in gaan. Elkaar écht leren kennen. Ik zal je begeleiden in jouw ontwar- en ontwikkelproces.

Zodat je naderhand tegen je vrienden/partner/collega zegt:

“Poeh, ik wist het nog niet, maar dit was preciés wat ik nodig had om mezelf beter te snappen en wat dingen in mijn leven daadwerkelijk bij de lurven te pakken!”