Breek Je Werkweek tip

Geen zin? Lekker niet doen.

Pfff… ik heb geen zin vandaag.

Soms heb je geen zin, en dan maak je zin, en dan valt het allemaal reuze mee of is het juist extra leuk. Maar soms heb je geen zin, omdat je écht geen zin hebt. Dan komt er niks moois uit je handen, dan is het even niet jouw moment om te vlammen.

Oplossing: Lekker niet doen. Gaat er iemand dood als jij een uurtje, een ochtend/middag of een dag je afspraken en to do’s een stukje verschuift in de tijd? Nee? Doe het dan.

Accepteer dat het soms even niet gaat, dat je GEEN zin hebt. Als je daar af en toe aan toegeeft, gaat het daarna vaak weer prima. Misschien wel twee keer zo snel, leuk en effectief dan wanneer je er met al je tegenzin aan begonnen was.

Ik bedoel niet: laat alles uit je handen vallen en laat alles gaan elke dag. Ik bedoel: laat af en toe die teugels vieren en laat het zo zijn dat je even geen zin hebt. Sta het toe. Denk even niet aan alles wat je had kúnnen doen, maar geniet van het niet doen.

De Breek-Je-Werkweek tip is een wekelijkse tip op woensdag, waarin ik een kleine, direct toepasbare tip geef om grip te krijgen op jezelf en je (werkende) leven. Opmerkingen, werkdilemma’s en -problemen of een oplossing die jij vaak toepast? Kom maar door!