Breek Je Werkweek tip

Ga vaker naar de wc

Drukke dag? Ga vaker naar de wc! Zei ik dat echt? Ja, dat zei ik echt, bekijk de vlog om erachter te komen waarom.

Een bezoek aan de wc is een vorm van voor jezelf zorgen: in plaats van zitten appen of social media afstruinen op de wc kun je het ook zien als een momentje voor jezelf. Haal een paar keer diep adem (adem vooral goed uit), ga lekker zitten en voel even hoe het met je gaat: voel ik me moe, hongerig, moet ik even naar buiten, aan iets anders gaan werken?

Het is een soort check-up met jezelf, een pauzeknop tijdens een drukke dag, zonder dat iemand er last van heeft.

Bovendien is de kans, als je binnen een organisatie of in een kantoorjungle werkt, de kans groot is dat je tijdens de wandeling naar de wc mensen tegenkomt. Een kort praatje kan je even afleiden, op nieuwe ideeën brengen of goed zijn voor je netwerk binnen de organisatie.

Je hoeft dus niet meer te roken om te socializen, gewoon even naar de wc 😉

De Breek-Je-Werkweek tip is een wekelijkse tip op woensdag, waarin ik een kleine, direct toepasbare tip geef om grip te krijgen op jezelf en je (werkende) leven. Opmerkingen, werkdilemma’s en -problemen of een oplossing die jij vaak toepast? Kom maar door!