Breek Je Werkweek tip

Hoe doorbreek je het gevoel van Work-Sleep-Eat-Repeat?

Hoe doorbreek je op een simpele manier het gevoel van work/eat/sleep repeat?

Mijn tip in deze video: neem vóórdat je naar huis gaat een andere afslag, fiets om of stap op een ander station even uit de trein. Zoek een park, natuurgebied of andere fijne plek uit en kom daar even tot rust. Kijk naar de vogeltjes, wandel een stukje of zit even stil. Dit hoeft niet heel lang te duren: een half uurtje, kwartier of zelfs vijf minuten zijn genoeg voor het effect:
– Je hebt even een moment van rust en bezinning, je stress niveau gaat omlaag.
– Je komt thuis vanaf deze plek en niet uit je werk: dat voelt echt anders.
– Misschien kom je wel op een heel goed idee in die korte pauze tijd.

Ik deed het ook al toen ik vijf dagen in de week als consultant werkte en het is echt een verademing. Ik was toen veel in Zuid Holland en ging bijvoorbeeld even naar de Reeuwijkse Plassen, of naar Scheveningen.

Ik snap ook als je je belemmert voelt hierin, want: daar heb je toch geen tijd voor?! Jawel. Doe het en je zult zien dat het je tijd oplevert, omdat jij meer ontspannen en uitgerust bent tijdens je avondactiviteiten.

De Breek-Je-Werkweek tip is een wekelijkse tip op woensdag, waarin ik een kleine, direct toepasbare tip geef om grip te krijgen op jezelf en je (werkende) leven. Opmerkingen, werkdilemma’s en -problemen of een oplossing die jij vaak toepast? Kom maar door!