Blog: De eerste dag

Vandaag is de eerste dag om te beginnen waar niemand aan begon

Vandaag was ik bij de startersdag van de Kamer van Koophandel.Vandaag was ik bij de startersdag van de Kamer van Koophandel.

Een strak georganiseerde dag met informatie sessies en een informatiemarkt voor net gestarte ondernemers en mensen die serieus overwegen als ondernemer te starten. Wat liepen er veel mensen rond; bomvolle informatie sessies, krioelende ondernemers to be van allerlei leeftijden en allerlei rangen en standen. Van de creatieve geest die vooral kunst wil maken tot een conscientieuze man die graag een eigen administratiekantoor op wil richten.

En ik. Ik voelde me ineens een van de velen en helemaal niet meer zo vrolijk en uniek met mijn wandelcoaching plannen. Zoals een prachtig verborgen natuurverschijnsel ineens veel minder interessant wordt als er een buslading chinezen naast je uitstapt en begint te roepen hoe gaaf en bijzonder het is.

Maar tijdens een vragensessie met ervaren ondernemers sloeg ik weer om. Want iedereen die er vandaag was, was daar omdat ze:

  • zich ergens aan storen en denken dit beter te kunnen;
  • andere mensen werk uit handen willen nemen;
  • een toekomstvisie hebben;
  • een gat in de markt zien;
  • eindeloze ideeën hebben die hun handen kunnen maken;
  • iets willen aanbieden waar ze zelf blij van worden of goed in zijn.

Zij kiezen ervoor hun ‘zekerheden’ in loondienst op te geven, buiten hun comfortzone te stappen, hulp te zoeken en al hun tijd, energie, aandacht en misschien wel spaargeld te stoppen in iets waarvan zij geloven dat het kan lukken.

En dan maakt het me ineens trots tot deze groep mensen te behoren. Ik ga iets doen waar ik in geloof. Ik zou het liefst iedereen minstens een of twee uur per ochtend, middag en avond uit die kantoren en van die banken sleuren om ze mee naar buiten te nemen. Snuif de echte wereld op, kijk om je heen, laat je verassen, verwonder je. Ik gun mensen dat ze niet wakker liggen en worstelen met zichzelf of zaken in hun omgeving. Ik gun jou dat je doet wat je het liefste doet, wat jij belangrijk vindt, zoveel mogelijk uren van je dag. En daarom word ik wandelcoach, en wie weet wat daar nog allemaal op volgt, want ik ben er zo een met eindeloze ideeën, so be prepared!