Breek Je Werkweek tip

De innerlijke criticus

Als je, net als Heleen Moes en ik, een mens bent (en zeker als je ook nog een vrouw bent), dan heb je er vast weleens last van: de innerlijke criticus. Een gladgestreken gedachten glijbaan waarop je soms beland als iets niet helemaal gaat zoals je wilt.

Iets dat je doet of maakt is niet goed genoeg of jij doet het zelf niet goed genoeg en voor je het weet ben je gefrustreerd, baal je van jezelf en haal je jezelf naar beneden.

Gelukkig hebben Heleen en ik een manier om dit patroon te doorbreken!

Om niet meer oordelend naar jezelf te kijken, maar meer vanuit een neutrale positie. Vanuit de gedachte: Hee, interessant… Wat gebeurt er nu eigenlijk? (speciale whatsapp emoticon hiervoor: ?)

Waardoor jij sneller uit de negatieve spiraal bent en weer terug in de productieve, positieve modus: je kunt weer dóór!

Inclusief openhartige voorbeelden van Heleen en mijzelf.

Houd je niet van filmpjes die langer dan 3min duren (spanningsboog…), kijk dan vanaf 08:18 voor de zeer beknopte samenvatting. En kijk vervolgens het hele filmpje om er echt iets aan te hebben ?

De Breek-Je-Werkweek tip is een wekelijkse tip op woensdag, waarin ik een kleine, direct toepasbare tip geef om grip te krijgen op jezelf en je (werkende) leven. Opmerkingen, werkdilemma’s en -problemen of een oplossing die jij vaak toepast? Kom maar door!