Vrijdagmiddag tip

Thuis, in het koffiehuis of op de flexwerkplek een paar uur knallen aan een belangrijke klus? Gebruik deze tip.

Hoe houd je jezelf gemotiveerd aan het werk als je zonder collega’s (thuis, koffiehuis, flexwerkplek) een klus moet klaren achter de laptop? 

Gemma de Wit en Marieke Popma tippen: zet in een ander scherm een live cam van Beleef de Lente aan! 

Ik bekijk bijvoorbeeld op dit moment af en toe het wel en wee van de havik, terwijl ik voor een klant wat dingen uitzoek en op papier zet. Het geluid gaat door, waardoor het net lijkt of ik in het bos aan het werk ben. Af en toe een vertederde blik op mijn vogel.. en door. Er gebeurt wel iets, maar het vraagt niet expliciet je aandacht (zoals social media of collega’s wel doen). Daardoor blijf je alert, maar niet continue afgeleid.  Wat de natuur al niet voor je kan doen, zelfs als je binnen zit

Gemma en ik kwamen erop omdat we het erover hadden hoe fijn het kan zijn om op afstand tegelijk te werken, hoe productief én knus dat is.

– Zo hebben we bij de Creative Souls Business Club online co-werkdagen waarbij je de dag start, luncht en eindigt met een gezamenlijke call met andere thuis of remote werkende collega zzp’ers. 

– Zo zijn er mensen die samen studeren door allebei tegelijk skype aan te hebben terwijl ze hun eigen dingen leren en maken. 

– En voor alle anderen zijn er de live cams van de Vogelbescherming! 

Via de website kun je bovendien JOUW vogel leren kennen.