Breek Je Werkweek tip

Een verkiezingsdilemma oplossen met een mandarijn

Woensdag, verkiezingsdag, hoog tijd voor de Breek-Je-Werkweek tip: Ik los een verkiezingsdilemma op met een mandarijn!

Je kunt deze creatieve denkvorm gebruiken voor allerlei dilemma’s of problemen waar je tegenaan loopt tijdens je werkdag. Het gaat niet eens zozeer om de oplossingen die je kunt bedenken via deze weg, maar vooral om het even anders denken over het probleem: je creativiteit gaat aan! En het is een vorm waarbij je een ander makkelijk betrekt. Als je hierbij ook nog even van je plaats komt is de cirkel compleet. Door de beweging van je lichaam, het aanzetten van je creatieve brein en het contacten of ‘hulp vragen’ van een ander heb je binnen no time de oplossing.

De credits voor deze werkvorm gaan naar Laura Doorneweerd. Tijdens de improvisatie workshop op het Cut The Crap festival heb ik van haar dit trucje geleerd en het blijft een leuke voor vastlopers tijdens een werkdag.

De Breek-Je-Werkweek tip is een wekelijkse tip op woensdag, waarin ik een kleine, direct toepasbare tip geef om grip te krijgen op jezelf en je (werkende) leven. Opmerkingen, werkdilemma’s en -problemen of een oplossing die jij vaak toepast? Kom maar door!